Bouwkundige keuring Soesterberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Soesterberg laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina bieden wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Soesterberg.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Soesterberg inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Soesterberg inplannen

Wil jij meteen een indicatie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Soesterberg.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Soesterberg

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Soesterberg (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De specialist gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de keuring deelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een kostenberekening om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €480. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Soesterberg.

Soort woningGrootteGeschatte prijs
Etagewoning88 m2285 – €330
Tussenwoning116 m2€340 – €390
Hoekpand133 m2€410 – €445
Geschakelde woning162 m2€450 – €485
Landhuis179 m2€505 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Soesterberg die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Eemdijk, Bunschoten-Spakenburg, Lage Vuursche, Hollandsche Rading en Maartensdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-soesterberg-3769

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Soesterberg bekijkt een onpartijdige expert het gebouw. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Soesterberg). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Soest wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie