Bouwkundige keuring Aalden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Aalden laten doen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Aalden.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Aalden onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aalden regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de algehele staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de riolering en en de staat van de CV-ketel. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Aalden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Aalden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Aalden (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De expert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €320 en €415. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Aalden.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Appartementje99 m2280 – €305
Rijwoning104 m2€345 – €390
Hoekwoning129 m2€400 – €430
Geschakelde woning169 m2€465 – €485
Herenhuis199 m2€510 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Aalden die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Wezuperbrug, Wezup, Zweeloo, De Kiel en Schoonoord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aalden-7854

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Aalden onderzoekt een neutrale deskundige het woonobject. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Aalden). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Coevorden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie