Bouwkundige keuring Bingelrade

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bingelrade laten doen is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen, de prijzen en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Bingelrade.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Bingelrade inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bingelrade laten uitvoeren

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie. Hiermee kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Bingelrade.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Bingelrade

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Bingelrade (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag vind je een overzicht van de observaties en de geconstateerde gebreken. Ook vind je daar een tariefoverzicht om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €290 en €445. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bingelrade.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement88 m2€275 – €310
Rijwoning125 m2€355 – €365
Hoekwoning136 m2€410 – €430
2-onder-1 kap158 m2€470 – €490
Landhuis176 m2€525 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Bingelrade die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Jabeek, Schinveld, Merkelbeek, Doenrade en Oirsbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bingelrade-6456

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Bingelrade controleert een onpartijdige ingenieur het gebouw. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Bingelrade). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Beekdaelen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie