Bouwkundige keuring Merkelbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Merkelbeek uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina tref je informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Merkelbeek.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Merkelbeek controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Merkelbeek afspreken

Wil je snel een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Merkelbeek.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Merkelbeek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Merkelbeek (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €425. Het prijskaartje bestaat uit een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van belang (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Merkelbeek.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijs
Studio78 m2€295 – €310
Rijwoning108 m2€350 – €375
Hoekpand148 m2€415 – €445
Twee onder één kap170 m2€465 – €505
Villa183 m2€530 – €555
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Merkelbeek die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Doenrade, Oirsbeek, Amstenrade, Hoensbroek en Schinnen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-merkelbeek-6447

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Merkelbeek onderzoekt een objectieve specialist het verblijf. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Merkelbeek). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Beekdaelen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie