Bouwkundige keuring Oirsbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Oirsbeek laten doen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je praktische info over de verschillende keuringen, de onkosten en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oirsbeek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oirsbeek bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oirsbeek uitvoeren

Heel snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Oirsbeek.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Oirsbeek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oirsbeek (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €450. De totale prijs wordt bepaald door een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oirsbeek.

Soort woningAantal m2Gemiddelde tarief
Bovenwoning84 m2295 – €325
Rijtjeshuis125 m2€345 – €370
Hoekwoning146 m2€405 – €440
Geschakelde woning165 m2€465 – €500
Villa191 m2€510 – €550
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oirsbeek die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Amstenrade, Hoensbroek, Schinnen, Wijnandsrade en Nuth.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oirsbeek-6438

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Oirsbeek controleert een onafhankelijk specialist de woning. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Oirsbeek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Beekdaelen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie