Bouwkundige keuring Oosterbierum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oosterbierum laten doen is dan zeker aan te raden. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Oosterbierum.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oosterbierum controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de ventilatie en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosterbierum afspreken

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en of er sprake is van lekkages. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oosterbierum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oosterbierum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oosterbierum (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na het onderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €435. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefacetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oosterbierum.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning78 m2€300 – €310
Rijtjeshuis125 m2€340 – €370
Kopwoning126 m2€400 – €450
2-onder-1 kap154 m2€470 – €495
Landhuis176 m2€505 – €560
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oosterbierum die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Klooster Lidlum, Firdgum, Tzummarum, Waaksens en Hinnaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosterbierum-8854

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oosterbierum bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oosterbierum). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Waadhoeke maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie