Bouwkundige keuring Jabeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Jabeek laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site bieden wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Jabeek.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Jabeek analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de ventilatie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten weet je alles over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jabeek plannen

Heb je belang bij een analyse van de staat (en gebreken) van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan weet je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Jabeek.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Jabeek

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Jabeek (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €485. De prijs is gebaseerd op verschillende aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Jabeek.

Type woningGrootteGeschatte prijzen
Flatwoning97 m2285 – €305
Rijtjeshuis101 m2€360 – €375
Hoekpand143 m2€425 – €435
Geschakelde woning171 m2€460 – €505
Herenhuis196 m2€510 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jabeek die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Schinveld, Merkelbeek, Doenrade, Oirsbeek en Amstenrade.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jabeek-6454

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Jabeek bekijkt een neutrale expert het woonobject. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Jabeek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Beekdaelen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie