Bouwkundige keuring Doenrade

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Doenrade regelen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Doenrade.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Doenrade checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de meterkast en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Doenrade regelen

Op korte termijn inzicht in de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Doenrade.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Doenrade

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Doenrade en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat een lijst met de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €305 en €440. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Doenrade.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Flatwoning87 m2290 – €330
Tussenwoning115 m2€350 – €370
Hoekhuis133 m2€400 – €450
Twee onder één kap154 m2€455 – €505
Herenhuis180 m2€525 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Doenrade die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Oirsbeek, Amstenrade, Hoensbroek, Schinnen en Wijnandsrade.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-doenrade-6439

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Doenrade controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Doenrade). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Beekdaelen loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De expert biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie