Bouwkundige keuring Dalmsholte

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Dalmsholte laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Dalmsholte.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Dalmsholte controleert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dalmsholte uitvoeren

Heel snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Ook weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Dalmsholte.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Dalmsholte

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Dalmsholte (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage staat in het document een kostenberekening om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €280 en €420. De totale prijs wordt bepaald door allerlei facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Dalmsholte.

Type woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Etagewoning93 m2275 – €325
Rijwoning125 m2€360 – €385
Kopwoning144 m2€405 – €445
2-onder-1 kap170 m2€450 – €485
Landhuis189 m2€520 – €540
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dalmsholte die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Lierderholthuis, Heino, Wijhe, Wesepe en Olst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dalmsholte-8146

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Dalmsholte analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Dalmsholte). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Ommen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie