Bouwkundige keuring Schinveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Schinveld inplannen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Schinveld.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Schinveld inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de groepenkasten en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schinveld inplannen

Wil je snel een indicatie van de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Schinveld.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Schinveld

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Schinveld (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De expert kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een indicatie van de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €385. De totale prijs bestaat uit verschillende variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de regio beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Schinveld.

Type woningGrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning76 m2300 – €325
Rijtjeshuis119 m2€340 – €385
Kopwoning139 m2€425 – €430
2-onder-1 kap155 m2€470 – €505
Landhuis197 m2€515 – €555
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schinveld die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Merkelbeek, Doenrade, Oirsbeek, Amstenrade en Hoensbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schinveld-6451

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Schinveld onderzoekt een objectieve expert de potentiële woning. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Schinveld). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Beekdaelen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie