Bouwkundige keuring Walsoorden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Walsoorden uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Walsoorden.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Walsoorden controleert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de vloeren en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier weet je alles over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Walsoorden inplannen

Heb je belang bij inzicht in de technische kwaliteit je woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Walsoorden.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Walsoorden

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Walsoorden en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de keuring deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een kostenberekening om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €395. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de bijgaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Walsoorden.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje85 m2€295 – €305
Rijwoning111 m2€360 – €390
Kopwoning132 m2€420 – €445
2-onder-1 kap164 m2€470 – €500
Villa191 m2€530 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Walsoorden die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Kloosterzande, Lamswaarde, Hengstdijk, Kuitaart en Terhole.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-walsoorden-4588

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Walsoorden bekijkt een onafhankelijk ingenieur het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Walsoorden). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hulst doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie