Bouwkundige keuring Hoensbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Hoensbroek uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Hoensbroek.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hoensbroek checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het leidingwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoensbroek uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en of er sprake is van lekkages. Tevens achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Hoensbroek.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hoensbroek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Hoensbroek (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het object in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €395. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillendevariabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hoensbroek.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Bovenwoning91 m2290 – €305
Tussenwoning113 m2€340 – €380
Hoekpand125 m2€400 – €450
2-onder-1 kap174 m2€470 – €500
Herenhuis177 m2€520 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoensbroek die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Schinnen, Wijnandsrade, Nuth, Baneheide en Bocholtz.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoensbroek-6432

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Hoensbroek analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hoensbroek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Heerlen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie