Bouwkundige keuring Valkenburg aan de Geul

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Valkenburg aan de Geul laten doen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bekijk je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Valkenburg aan de Geul.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Valkenburg aan de Geul checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Valkenburg aan de Geul inplannen

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Valkenburg aan de Geul.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Valkenburg aan de Geul

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Valkenburg aan de Geul en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €295 en €375. De totale prijs wordt bepaald door verschillende aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Valkenburg aan de Geul.

Type woningAantal m2Gemiddelde kosten
Studio78 m2290 – €310
Rijtjeshuis115 m2€360 – €370
Hoekwoning141 m2€420 – €450
2-onder-1 kap165 m2€475 – €490
Villa191 m2€520 – €555
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Valkenburg aan de Geul die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen en Maastricht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-valkenburg-aan-de-geul-6342

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Valkenburg aan de Geul bekijkt een objectieve expert het woonobject. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een huis dat jij wil verhuren. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Valkenburg aan de Geul). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Valkenburg aan de Geul doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Schin op Geul
 • Bouwkundige keuring Berg en Terblijt
 • Bouwkundige keuring Walem
 • Plaats een reactie