Bouwkundige keuring Idskenhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Idskenhuizen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform lees je meer praktische info over de verschillende keuringen, de investeringen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Idskenhuizen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Idskenhuizen onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de staat van de ventilatie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Idskenhuizen afspreken

Wil je snel meer info over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Idskenhuizen.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Idskenhuizen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Idskenhuizen (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De specialist gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na het onderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het huis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen rond de €315 en €400. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Idskenhuizen.

Soort huisAantal m2Gemiddelde onkosten
Bovenwoning95 m2295 – €305
Rijwoning118 m2€350 – €385
Hoekwoning134 m2€425 – €440
Geschakelde woning158 m2€475 – €485
Vrijstaand198 m2€515 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Idskenhuizen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Tjerkgaast, Sint Nicolaasga, Scharsterbrug, Doniaga en Oldeouwer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-idskenhuizen-8523

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Idskenhuizen bekijkt een neutrale ingenieur het woonobject. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Idskenhuizen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente De Fryske Marren loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie