Bouwkundige keuring Budel-Schoot

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Budel-Schoot laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen, de onkosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Budel-Schoot.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Budel-Schoot onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Budel-Schoot inplannen

Wil jij meteen een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Budel-Schoot.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Budel-Schoot

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Budel-Schoot en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat de conclusie van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je in het rapport een kostenberekening om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €445. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op allerlei variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Budel-Schoot.

Soort huisOppervlakteGeschatte kosten
Appartementje98 m2€295 – €325
Rijtjeshuis106 m2€350 – €375
Hoekpand134 m2€425 – €445
2-onder-1 kap167 m2€460 – €505
Vrijstaand181 m2€505 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Budel-Schoot die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Budel, Wessem, Thorn, Neeritter en Ittervoort.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-budel-schoot-6023

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Budel-Schoot bekijkt een neutrale ingenieur het huis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Budel-Schoot). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Cranendonck loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie