Bouwkundige keuring Amstenrade

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Amstenrade laten doen is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Amstenrade.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Amstenrade bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je inzicht in de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Amstenrade inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Zo kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Amstenrade.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Amstenrade

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Amstenrade (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin staat de conclusie van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens bekijk je hier een kostenindicatie om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €305 en €390. De prijs hangt af van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het onderstaand overzicht bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Amstenrade.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Studio94 m2295 – €330
Tussenwoning118 m2€340 – €365
Kopwoning132 m2€405 – €435
Geschakelde woning172 m2€465 – €480
Herenhuis193 m2€510 – €555
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Amstenrade die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hoensbroek, Schinnen, Wijnandsrade, Nuth en Baneheide.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-amstenrade-6436

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Amstenrade checkt een neutrale specialist het gebouw. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een huis dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Amstenrade). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Beekdaelen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie