Bouwkundige keuring Middenbeemster

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Middenbeemster laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Middenbeemster.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Middenbeemster onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Middenbeemster laten uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de vloeren en en of er sprake is van lekkages. Hiermee achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Middenbeemster.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Middenbeemster

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Middenbeemster (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De specialist gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €290 en €380. De prijs bestaat uit een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de levertijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de tabel hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Middenbeemster.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Flatwoning85 m2285 – €325
Tussenwoning125 m2€345 – €370
Hoekhuis130 m2€410 – €440
Twee onder één kap161 m2€450 – €480
Landhuis187 m2€505 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Middenbeemster die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zuidoostbeemster, Wijdewormer, Watergang, Ilpendam en Purmerland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-middenbeemster-1462

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Middenbeemster bekijkt een neutrale specialist het woonobject. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Middenbeemster). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Beemster bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie