Bouwkundige keuring Zuidoostbeemster

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zuidoostbeemster laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website verzamelen wij actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zuidoostbeemster.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zuidoostbeemster controleert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de gevel en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidoostbeemster inplannen

Op korte termijn meer info over de staat en de waarde van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en of er asbest aanwezig is. Daarbij wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Zuidoostbeemster.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Zuidoostbeemster

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zuidoostbeemster (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de inspectie deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €455. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendevariabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Zuidoostbeemster.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartement89 m2€295 – €315
Tussenwoning125 m2€340 – €385
Hoekwoning129 m2€420 – €450
2-onder-1 kap160 m2€465 – €500
Herenhuis183 m2€505 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidoostbeemster die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Wijdewormer, Watergang, Ilpendam, Purmerland en Oude Meer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidoostbeemster-1461

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Zuidoostbeemster bekijkt een neutrale ingenieur de potentiële woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zuidoostbeemster). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Beemster loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie