Bouwkundige keuring Alphen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Alphen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Alphen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Alphen benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Alphen regelen

Wil je snel een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en de staat van de isolatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Alphen.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Alphen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Alphen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De expert kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien staat in het document een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €270 en €485. Het kostenplaatje hangt af van meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Alphen.

Soort huisAantal m2Geschatte kosten
Etagewoning90 m2290 – €310
Rijtjeshuis100 m2€355 – €365
Hoekhuis127 m2€400 – €430
2-onder-1 kap170 m2€470 – €500
Herenhuis188 m2€510 – €535
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Alphen die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Heerewaarden, Dreumel, Bergharen, Hernen en Leur.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-alphen-6626

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Alphen checkt een objectieve ingenieur het huis. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Alphen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente West Maas en Waal wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie