Bouwkundige keuring Montferland

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Montferland regelen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een idee van de de gebreken van een woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer actuele info over de verschillende keuringen, de investeringen en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Montferland.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Montferland bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Montferland plannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloerconstructies en en de toepassingen van isolatie. Hiermee achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Montferland.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Montferland

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Montferland en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €415. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Montferland.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning91 m2280 – €320
Rijtjeshuis125 m2€350 – €370
Hoekpand149 m2€425 – €435
Geschakelde woning169 m2€460 – €480
Herenhuis195 m2€530 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Montferland die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Doetinchem, Rheden, Doesburg, Brummen en Rozendaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-montferland-7038

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Montferland onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Slim, want zo weet je precies wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een huis dat je wilt verkopen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Montferland). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Montferland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Loerbeek
 • Bouwkundige keuring Zeddam
 • Bouwkundige keuring Stokkum
 • Bouwkundige keuring s-Heerenberg
 • Bouwkundige keuring Lengel
 • Bouwkundige keuring Azewijn
 • Bouwkundige keuring Vethuizen
 • Bouwkundige keuring Braamt
 • Bouwkundige keuring Wijnbergen
 • Bouwkundige keuring Kilder
 • Bouwkundige keuring Didam
 • Plaats een reactie