Bouwkundige keuring Zuidland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zuidland laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zuidland.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Zuidland inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de vloeren en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidland laten uitvoeren

Direct een indicatie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en de staat van de isolatie. Tevens kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zuidland.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zuidland

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zuidland en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele gebreken. Ook staat in het document een tariefoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €275 en €370. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Zuidland.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning86 m2290 – €330
Rijwoning118 m2€360 – €370
Kopwoning143 m2€425 – €450
Geschakelde woning152 m2€450 – €485
Villa177 m2€510 – €555
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidland die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Simonshaven, Geervliet, Hekelingen, Spijkenisse en Maasvlakte Rotterdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidland-3214

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Zuidland bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zuidland). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Nissewaard loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie