Bouwkundige keuring Gerkesklooster

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Gerkesklooster inplannen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen, de prijzen en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Gerkesklooster.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Gerkesklooster bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de vloeren en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten weet je alles over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gerkesklooster regelen

Direct een analyse van de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Zo kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Gerkesklooster.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Gerkesklooster

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Gerkesklooster en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De specialist kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €450. De totale prijs bestaat uit meerdere factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Gerkesklooster.

Soort huisGroottePrijsindicatie
Studio96 m2290 – €310
Tussenwoning104 m2€360 – €365
Kopwoning150 m2€420 – €450
2-onder-1 kap166 m2€450 – €500
Herenhuis189 m2€530 – €535
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gerkesklooster die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Stroobos, Lutjegast, Opende, Kornhorn en Doezum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gerkesklooster-9873

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Gerkesklooster bekijkt een onafhankelijk partij het gebouw. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Gerkesklooster). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Achtkarspelen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie