Bouwkundige keuring Haaften

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Haaften laten doen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Haaften.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Haaften checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haaften laten uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwkundige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan het voegwerk en en de staat van de CV-ketel. Hiermee heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Haaften.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Haaften

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Haaften (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €440. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In de tabel hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Haaften.

WoonobjectAantal m2Geschatte tarieven
Etagewoning99 m2280 – €320
Tussenwoning108 m2€345 – €370
Hoekpand148 m2€410 – €430
2-onder-1 kap175 m2€450 – €495
Herenhuis195 m2€525 – €555
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haaften die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hellouw, Herwijnen, Oosterwijk, Heukelum en Deil.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haaften-4175

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Haaften analyseert een neutrale deskundige het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers te informeren over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Haaften). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente West Betuwe wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie