Bouwkundige keuring Heelweg

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Heelweg uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie bieden wij actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Heelweg.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heelweg onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het dak, dakpannen en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heelweg laten uitvoeren

Behoefte aan meer info over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er lekkages zijn. Dan kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Heelweg.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Heelweg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Heelweg (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een kostenoverzicht om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €465. De prijs bestaat uit verschillendepunten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het onderstaand overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Heelweg.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartementje86 m2295 – €310
Rijtjeshuis109 m2€350 – €365
Hoekhuis142 m2€420 – €430
Twee onder één kap170 m2€470 – €495
Herenhuis187 m2€525 – €540
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heelweg die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Westendorp, Varsseveld, Wijnbergen, Braamt en Vethuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heelweg-7055

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Heelweg bekijkt een objectieve expert het huis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Heelweg). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Oude IJsselstreek wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie