Bouwkundige keuring Leuth

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Leuth laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Leuth.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Leuth analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leuth laten uitvoeren

Heb je belang bij een indicatie van de staat en de waarde van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning. Dan krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Leuth.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Leuth

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Leuth en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het verblijf in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €330 en €435. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Leuth.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Appartement92 m2€285 – €320
Tussenwoning111 m2€335 – €380
Hoekhuis137 m2€400 – €440
2-onder-1 kap155 m2€460 – €500
Landhuis192 m2€510 – €535
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leuth die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Erlecom, Ooij, Persingen, Ubbergen en Millingen aan de Rijn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leuth-6578

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Leuth bekijkt een objectieve deskundige het huis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Leuth). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Berg en Dal maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie