Bouwkundige keuring Luinjeberd

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Luinjeberd regelen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite bekijk je praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Luinjeberd.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Luinjeberd analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de riolering en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Luinjeberd afspreken

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de fundering en en de toepassingen van isolatie. Ook wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Luinjeberd.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Luinjeberd

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Luinjeberd (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €290 en €420. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Luinjeberd.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Studio95 m2280 – €320
Rijtjeshuis106 m2€360 – €390
Hoekpand129 m2€415 – €450
Geschakelde woning169 m2€475 – €485
Landhuis175 m2€530 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Luinjeberd die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Tjalleberd, Gersloot, De Knipe, Katlijk en Mildam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-luinjeberd-8459

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Luinjeberd bekijkt een objectieve specialist het verblijf. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Luinjeberd). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Heerenveen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie