Bouwkundige keuring Ooij

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ooij regelen is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Ooij.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ooij bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het voegwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ooij uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Ooij.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ooij

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ooij en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie vind je een overzicht van de observaties en eventuele gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €420. De totale prijs wordt bepaald door diverse punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de snelheid, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ooij.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartement83 m2295 – €305
Rijwoning115 m2€350 – €375
Hoekwoning136 m2€415 – €450
2-onder-1 kap158 m2€450 – €490
Herenhuis200 m2€505 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ooij die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Persingen, Ubbergen, Millingen aan de Rijn, Heilig Landstichting en Groesbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ooij-6576

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Ooij onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Ooij). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Berg en Dal loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie