Bouwkundige keuring Persingen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Persingen laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bieden wij uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Persingen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Persingen benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de ventilatie en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Persingen laten uitvoeren

Direct meer info over de algehele staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en of er houtrot is. Tevens heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Persingen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Persingen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Persingen (regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de keuring deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je daar een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €280 en €390. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Persingen.

Type huis OppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning90 m2275 – €305
Rijwoning118 m2€360 – €385
Hoekwoning133 m2€420 – €450
Geschakelde woning171 m2€450 – €505
Herenhuis175 m2€510 – €545
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Persingen die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Ubbergen, Millingen aan de Rijn, Heilig Landstichting, Groesbeek en Weurt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-persingen-6575

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Persingen bekijkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Persingen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Berg en Dal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie