Bouwkundige keuring Erlecom

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Erlecom laten doen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Erlecom.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Erlecom analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de riolering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Erlecom afspreken

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Erlecom.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Erlecom

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Erlecom en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Tevens staat in het document een overzicht met de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €290 en €485. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van diverse punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Erlecom.

Soort woningAantal m2Geschatte prijzen
Flatwoning75 m2300 – €325
Tussenwoning107 m2€360 – €365
Hoekwoning142 m2€410 – €450
Geschakelde woning159 m2€455 – €505
Vrijstaand178 m2€525 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Erlecom die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Ooij, Persingen, Ubbergen, Millingen aan de Rijn en Heilig Landstichting.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-erlecom-6577

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Erlecom bekijkt een onpartijdige ingenieur de woning. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Erlecom). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Berg en Dal loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De specialist kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie