Bouwkundige keuring Berg en Dal

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Berg en Dal inplannen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Berg en Dal.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Berg en Dal onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Berg en Dal uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen en de staat van eventuele schuren en garages. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Berg en Dal.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Berg en Dal

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Berg en Dal (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €300 en €455. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Berg en Dal.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartementje84 m2285 – €310
Rijtjeshuis120 m2€355 – €380
Hoekwoning133 m2€420 – €450
2-onder-1 kap172 m2€465 – €500
Landhuis190 m2€530 – €550
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Berg en Dal die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Nijmegen, Kerkrade, Brunssum, Heerlen en Landgraaf.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-berg-en-dal-6571

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Berg en Dal bekijkt een onafhankelijk ingenieur het gebouw. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Berg en Dal). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Berg en Dal loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het huis. Potentiële problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Erlecom
 • Bouwkundige keuring Leuth
 • Bouwkundige keuring Kekerdom
 • Bouwkundige keuring Groesbeek
 • Bouwkundige keuring Heilig Landstichting
 • Bouwkundige keuring Millingen aan de Rijn
 • Bouwkundige keuring Ubbergen
 • Bouwkundige keuring Persingen
 • Bouwkundige keuring Ooij
 • Plaats een reactie