Bouwkundige keuring Afferden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Afferden laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Afferden.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Afferden bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Afferden inplannen

Wil jij meteen een indicatie van de algehele staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Afferden.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Afferden

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Afferden (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De specialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je daar een tariefoverzicht om het gebouw in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €340 en €490. De prijs is gebaseerd op diverse facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Afferden.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio100 m2300 – €315
Rijtjeshuis123 m2€355 – €375
Hoekpand139 m2€415 – €445
Twee onder één kap167 m2€455 – €500
Landhuis188 m2€525 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Afferden die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ledeacker, Stevensbeek, Westerbeek, Oploo en Sambeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-afferden-5851

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Afferden bekijkt een onafhankelijk ingenieur het huis. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Afferden). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Bergen Limburg loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie