Bouwkundige keuring Stevensbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Stevensbeek uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder bieden wij alle benodigde info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Stevensbeek.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Stevensbeek onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stevensbeek regelen

Wil jij meteen meer info over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en of er lekkages zijn. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Stevensbeek.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Stevensbeek

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Stevensbeek (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je in het rapport een schatting van de onkosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €490. De prijs is afhankelijk van allerlei variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Stevensbeek.

Type woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning86 m2€280 – €320
Tussenwoning100 m2€335 – €385
Hoekwoning146 m2€425 – €430
Twee onder één kap171 m2€465 – €500
Landhuis197 m2€525 – €535
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stevensbeek die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Westerbeek, Oploo, Sambeek, Beugen en Vortum-Mullem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stevensbeek-5844

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Stevensbeek bekijkt een onafhankelijk partij de potentiële woning. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Stevensbeek). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Sint Anthonis maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie