Bouwkundige keuring Metslawier

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Metslawier regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Metslawier.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Metslawier checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Metslawier afspreken

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Metslawier.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook handige uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Metslawier

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Metslawier (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De specialist kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je daar een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €380. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Metslawier.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Bovenwoning96 m2290 – €320
Tussenwoning118 m2€350 – €375
Hoekwoning134 m2€425 – €435
2-onder-1 kap150 m2€455 – €505
Vrijstaand175 m2€510 – €550
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Metslawier die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Wetsens, Aalsum, Driezum, Wâlterswâld en Burdaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-metslawier-9123

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Metslawier bekijkt een objectieve deskundige de woning. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Metslawier). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De expert biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie