Bouwkundige keuring Oploo

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oploo laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl tref je actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oploo.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oploo analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oploo regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Oploo.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oploo

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oploo (regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en schroeft niets open. De ingenieur gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenberekening om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €285 en €400. De totaalprijs wordt bepaald door verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oploo.

Soort woningGroottePrijsberekening
Appartementje84 m2275 – €320
Rijtjeshuis119 m2€345 – €370
Hoekpand134 m2€405 – €435
Twee onder één kap170 m2€465 – €495
Vrijstaand185 m2€530 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oploo die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Sambeek, Beugen, Vortum-Mullem, Groeningen en Overloon.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oploo-5841

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Oploo onderzoekt een neutrale partij het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een pand dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake als je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oploo). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Sint Anthonis maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie