Bouwkundige keuring Velserbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Velserbroek laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Velserbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Velserbroek checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Velserbroek laten uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en en of er asbest aanwezig is. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Velserbroek.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Velserbroek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Velserbroek (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige loopt alles na maar verplaatst niets en maakt geen schade. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je hier een kostenindicatie om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €330 en €465. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het schema hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Velserbroek.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement82 m2275 – €315
Rijwoning123 m2€350 – €380
Hoekhuis132 m2€400 – €430
2-onder-1 kap157 m2€475 – €500
Herenhuis180 m2€525 – €545
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Velserbroek die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Driehuis, Velsen-Zuid, IJmuiden, Velsen-Noord en Wijk aan Zee.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-velserbroek-1991

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Velserbroek bekijkt een onpartijdige expert het verblijf. Handig, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Velserbroek). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Velsen loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie