Bouwkundige keuring Bergen Limburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bergen Limburg regelen is heel erg verstandig. Zo krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Bergen Limburg.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Bergen Limburg benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bergen Limburg plannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en de technische staat van de CV-installatie. Tevens wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Bergen Limburg.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Bergen Limburg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Bergen Limburg en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag vind je een overzicht van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht met de kosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €480. De totaalprijs is afhankelijk van diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Bergen Limburg.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Appartement95 m2€295 – €330
Rijwoning117 m2€345 – €385
Hoekhuis146 m2€420 – €445
Twee onder één kap168 m2€475 – €490
Landhuis190 m2€530 – €560
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bergen Limburg die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Maasdriel, Sint Anthonis, Boxmeer, Venray en Deurne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bergen-limburg-5855

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Bergen Limburg onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Verstandig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een huis dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Bergen Limburg). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Bergen Limburg wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Afferden
 • Bouwkundige keuring Siebengewald
 • Bouwkundige keuring Bergen
 • Bouwkundige keuring Well
 • Bouwkundige keuring Wellerlooi
 • Plaats een reactie