Bouwkundige keuring Sambeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Sambeek laten doen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie bieden wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Sambeek.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Sambeek controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sambeek laten uitvoeren

Op korte termijn meer info over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Zo kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Sambeek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sambeek

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Sambeek (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. Hij of zij beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een indicatie van de kosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €405. De prijs hangt af van een aantal aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed in verband met de reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In het onderstaand overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sambeek.

Soort huisWoonoppervlakPrijsberekening
Appartementje83 m2285 – €305
Tussenwoning110 m2€360 – €375
Hoekwoning142 m2€415 – €445
Twee onder één kap166 m2€470 – €485
Landhuis189 m2€525 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Sambeek die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Beugen, Vortum-Mullem, Groeningen, Overloon en Holthees.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sambeek-5836

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Sambeek bekijkt een onpartijdige expert het verblijf. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om kopers goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld als je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Sambeek). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Boxmeer loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie