Bouwkundige keuring Westerbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Westerbeek laten uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Westerbeek.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Westerbeek controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westerbeek uitvoeren

Direct een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Zo kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Westerbeek.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Westerbeek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Westerbeek en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je hier een overzicht met de kosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €475. De uiteindelijke prijs hangt af van een aantal variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Westerbeek.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Studio77 m2285 – €325
Tussenwoning114 m2€340 – €380
Hoekhuis150 m2€425 – €450
2-onder-1 kap166 m2€450 – €485
Herenhuis181 m2€525 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westerbeek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oploo, Sambeek, Beugen, Vortum-Mullem en Groeningen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westerbeek-5843

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Westerbeek checkt een onafhankelijk partij het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een pand die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Westerbeek). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Sint Anthonis bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie