Bouwkundige keuring Nieuwe Pekela

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwe Pekela regelen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina bekijk je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Nieuwe Pekela.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nieuwe Pekela analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwe Pekela regelen

Heb je belang bij meer info over de staat en de waarde van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de riolering en en de toepassingen van isolatie. Ook kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Nieuwe Pekela.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nieuwe Pekela

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuwe Pekela (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je daar een kostenberekening om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €375. De totale prijs hangt af van verschillende facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het onderstaand overzicht beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwe Pekela.

Soort huisAantal m2Geschatte tarieven
Appartementje86 m2€300 – €320
Rijtjeshuis124 m2€340 – €375
Hoekhuis140 m2€400 – €430
Geschakelde woning150 m2€475 – €485
Landhuis180 m2€520 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwe Pekela die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Eexterveenschekanaal, Eexterveen, Nieuw Annerveen, Spijkerboor en Oud Annerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwe-pekela-9663

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Nieuwe Pekela onderzoekt een neutrale deskundige het woonhuis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nieuwe Pekela). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Pekela maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het huis. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De expert biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie