Bouwkundige keuring Bosschenhoofd

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bosschenhoofd laten doen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform verzamelen wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Bosschenhoofd.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Bosschenhoofd checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het metselwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bosschenhoofd plannen

Wil je snel inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de vloeren en en of er lekkages zijn. Daarbij achterhaal je welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Bosschenhoofd.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bosschenhoofd

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Bosschenhoofd en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De inspecteur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Ook vind je daar een indicatie van de kosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €295 en €490. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bosschenhoofd.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning75 m2285 – €305
Rijtjeshuis103 m2€355 – €375
Hoekpand133 m2€400 – €450
2-onder-1 kap151 m2€455 – €490
Landhuis188 m2€510 – €545
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bosschenhoofd die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hoeven, Zegge, Oudenbosch, Moerstraten en Heerle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bosschenhoofd-4744

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Bosschenhoofd analyseert een objectieve ingenieur het huis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Bosschenhoofd). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Halderberge loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De deskundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie