Bouwkundige keuring Idzega

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Idzega regelen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform bieden wij nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Idzega.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Idzega controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Idzega laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de huidige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Je kunt denken aan het voegwerk en of er houtrot is. Ook krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Idzega.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Idzega

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Idzega (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een schatting van de onkosten om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €485. De prijs wordt bepaald door verschillende variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Idzega.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Etagewoning98 m2290 – €325
Tussenwoning118 m2€360 – €385
Hoekpand128 m2€410 – €445
2-onder-1 kap159 m2€460 – €490
Vrijstaand189 m2€510 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Idzega die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Gaastmeer, Sneek, Hemelum, Kolderwolde en Oudega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-idzega-8612

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Idzega analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Slim, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om kopers te informeren over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Idzega). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie