Bouwkundige keuring Kalenberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Kalenberg inplannen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Kalenberg.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Kalenberg analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kalenberg inplannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Kalenberg.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Kalenberg

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Kalenberg en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €300 en €380. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Kalenberg.

Soort woningGrootteGemiddelde onkosten
Appartement91 m2€275 – €320
Tussenwoning106 m2€350 – €370
Hoekwoning140 m2€415 – €450
Geschakelde woning169 m2€475 – €495
Herenhuis177 m2€505 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kalenberg die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Ossenzijl, Oldemarkt, Kuinre, Blankenham en Scheerwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kalenberg-8377

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Kalenberg checkt een onpartijdige partij de woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake als je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Kalenberg). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Steenwijkerland loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie