Bouwkundige keuring Kaag

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kaag inplannen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Kaag.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kaag benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kaag inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Kaag.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Kaag

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Kaag (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast staat in het document een kostenindicatie om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €460. De totale prijs bestaat uit diverse factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Kaag.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Flatwoning86 m2290 – €325
Rijtjeshuis107 m2€335 – €370
Kopwoning146 m2€405 – €440
2-onder-1 kap151 m2€470 – €505
Herenhuis176 m2€515 – €560
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kaag die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Buitenkaag, Abbenes, Weteringbrug, Leimuiderbrug en Burgerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kaag-2159

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Kaag bekijkt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de aspirant koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren als je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kaag). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Kaag en Braassem wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie