Bouwkundige keuring Zeijerveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Zeijerveld regelen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je inzicht in de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen, de tarieven en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Zeijerveld.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Zeijerveld bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je inzicht in de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zeijerveld plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Zeijerveld.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Zeijerveld

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Zeijerveld (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een kostenberekening om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €425. De totaalprijs is gebaseerd op een aantal factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de regio beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zeijerveld.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde onkosten
Studio89 m2285 – €325
Tussenwoning107 m2€340 – €385
Hoekwoning131 m2€425 – €440
Geschakelde woning163 m2€460 – €505
Herenhuis186 m2€505 – €550
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zeijerveld die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Zeijerveen, Ter Aard, Rhee, Taarlo en Zeegse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zeijerveld-9491

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Zeijerveld bekijkt een neutrale ingenieur het woonhuis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zeijerveld). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Assen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie