Bouwkundige keuring Buurmalsen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Buurmalsen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Buurmalsen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Buurmalsen analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Buurmalsen inplannen

Op korte termijn een analyse van de technische kwaliteit een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de riolering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Buurmalsen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Buurmalsen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Buurmalsen (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €270 en €415. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillende aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Buurmalsen.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartement78 m2280 – €325
Tussenwoning110 m2€360 – €390
Kopwoning130 m2€410 – €435
Geschakelde woning152 m2€450 – €505
Landhuis188 m2€510 – €535
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Buurmalsen die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Tricht, Meteren, Geldermalsen, Est en Opijnen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-buurmalsen-4197

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Buurmalsen bekijkt een onpartijdige deskundige het woonhuis. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Buurmalsen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Buren loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie