Bouwkundige keuring Westerhoven

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Westerhoven laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Westerhoven.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Westerhoven inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westerhoven inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en of er lekkages zijn. Ook achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Westerhoven.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Westerhoven

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Westerhoven (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de keuring vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je hier een kostenoverzicht om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €370. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Westerhoven.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Appartementje80 m2285 – €315
Rijwoning109 m2€360 – €390
Hoekpand133 m2€400 – €430
Geschakelde woning159 m2€475 – €505
Villa188 m2€520 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westerhoven die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Riethoven, Reusel, Netersel, Casteren en Hoogeloon.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westerhoven-5563

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Westerhoven analyseert een neutrale expert de woning. Belangrijk, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Westerhoven). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Bergeijk wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie