Bouwkundige keuring Ossendrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Ossendrecht laten doen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl tref je actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Ossendrecht.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ossendrecht inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de gevel en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ossendrecht regelen

Wil jij meteen een indicatie van de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en of er sprake is van lekkages. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ossendrecht.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ossendrecht

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Ossendrecht en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Ook vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €285 en €420. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de vergelijker hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ossendrecht.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning85 m2295 – €330
Tussenwoning120 m2€355 – €380
Hoekpand143 m2€405 – €445
Geschakelde woning167 m2€460 – €490
Vrijstaand191 m2€510 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ossendrecht die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Huijbergen, Hoogerheide, Ossenisse, Walsoorden en Kloosterzande.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ossendrecht-4641

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ossendrecht analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Slim, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een huis dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Ossendrecht). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Woensdrecht bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie