Bouwkundige keuring Huijbergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Huijbergen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Huijbergen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Huijbergen inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Huijbergen plannen

Heb je belang bij meer info over de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Huijbergen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Huijbergen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Huijbergen (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een kostenoverzicht om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €435. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van een aantal onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Huijbergen.

WoonobjectAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning80 m2290 – €325
Tussenwoning102 m2€350 – €380
Hoekhuis147 m2€425 – €435
Twee onder één kap160 m2€460 – €500
Landhuis197 m2€505 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Huijbergen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Hoogerheide, Ossenisse, Walsoorden, Kloosterzande en Lamswaarde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-huijbergen-4635

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Huijbergen analyseert een neutrale partij het huis. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Huijbergen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Woensdrecht wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie