Bouwkundige keuring Bergen op Zoom

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Bergen op Zoom uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Bergen op Zoom.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Bergen op Zoom bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bergen op Zoom laten uitvoeren

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie. Ook achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Bergen op Zoom.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Bergen op Zoom

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Bergen op Zoom (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €295 en €450. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het overzicht hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bergen op Zoom.

Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Studio89 m2280 – €310
Tussenwoning112 m2€355 – €365
Hoekwoning137 m2€400 – €440
2-onder-1 kap151 m2€450 – €495
Herenhuis181 m2€520 – €560
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bergen op Zoom die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hulst, Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland en Goes.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bergen-op-zoom-4616

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Bergen op Zoom bekijkt een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Bergen op Zoom). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Bergen op Zoom loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Halsteren
 • Bouwkundige keuring Lepelstraat
 • Plaats een reactie