Bouwkundige keuring Beltrum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Beltrum uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen, de tarieven en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Beltrum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Beltrum bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beltrum afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en of er houtrot is. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Beltrum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Beltrum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Beltrum en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een kostenindicatie om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €435. De uiteindelijke prijs hangt af van een aantal variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Beltrum.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Studio88 m2300 – €315
Rijtjeshuis125 m2€340 – €370
Hoekpand145 m2€425 – €435
Twee onder één kap158 m2€450 – €485
Landhuis184 m2€510 – €545
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beltrum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Eibergen, Groenlo, Lievelde, Zieuwent en Harreveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beltrum-7156

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Beltrum checkt een neutrale specialist de woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Beltrum). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Berkelland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie